Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Artek Podawacz Piłek

|
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 23:45 Temat postu: |
|
|
Chyba, że tak. Myślałem, że juz cos nie tak. Ale ważne, że trzymasz rękę na pulsie.
Pozdrawiam! _________________ ..::Apache Wigan::.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 23:45 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
MacGregor Podawacz Piłek

|
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 02:35 Temat postu: |
|
|
Prosiłeś gzew o wyłapywanie błędów, a takim wydaje mi się obniżenie parametrów (a zarazem doświadczenia!!! + żółta kartka) zawodnikom wystawionym do przełożonego spotkania Reading - Burnley.
Mam nadzieję, że zostanie to poprawione... |
|
Powrót do góry |
|
 |
gzew Administrator

|
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 06:21 Temat postu: |
|
|
Oczywiście poprawię i w podsumowaniu pucharu zauważyłem pewne braki w skrypcie więc muszę nad tym popracować. |
|
Powrót do góry |
|
 |
MacGregor Podawacz Piłek

|
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 19:34 Temat postu: |
|
|
Dzięki |
|
Powrót do góry |
|
 |
eddy Podawacz Piłek

|
Wysłany: Czw Sty 11, 2007 13:41 Temat postu: |
|
|
gzew napisał: | Oczywiście poprawię i w podsumowaniu pucharu zauważyłem pewne braki w skrypcie więc muszę nad tym popracować. |
Mam pytanie gzew. Dlaczego jeden z moich zawodników, który był wystawiony akurat do tego meczu ma obniżony parametr.
James Chambers, parametr: 0.6, doświadczenie: 1 przed meczem
teraz ma parametr: 0.5, doświadczenie: 29 przy formie: 1.000
Chyba jednak nie poprawiłeś
Podawałeś, że w tym sezonie doświadczenie będzie rosło do 35, czy coś się zmieniło? _________________ Bird jr =AFC Halifax= |
|
Powrót do góry |
|
 |
gzew Administrator

|
Wysłany: Czw Sty 11, 2007 14:14 Temat postu: |
|
|
Wszystko jest ok. Zawodnik grał na poz. 2 - mecz sie nie odbył więc zaliczono mu występ, otrzymał "0" pkt ale nie spadła forma. Zmiana parametru nastąpiła wskutek odjecia "kredytowych" 2 punktów, które beda odejmowane przez 30 pierwszych spotkań (tzw. wskaźnik), które rozegra w tym sezonie.
Doświadczenie na razie pozostaje na 30 pkt i takie będzie do końca sezona a po zakończeniu zobaczymy jak to będzie wyglądało. |
|
Powrót do góry |
|
 |
eddy Podawacz Piłek

|
Wysłany: Czw Sty 11, 2007 14:38 Temat postu: |
|
|
Trochę to dziwne odejmować zawodnikowi punkty kredytowe za mecz ("mecz sie nie odbył więc zaliczono mu występ" ), którego nie było. Bo praktycznie on nie grał żadnego spotkania i dla mnie to nie jest ok Wychodzi na to, jakby grał i zaliczył zero z tą różnicą tylko że nie dostał żółtej kartki i utrzymał formę. Co nie jest dla mnie żadną pociechą, bo parametr mu spadł. A to może być przyczyną jego załamania
Jeszcze jedna sprawa. Pojawiła się możliwość wglądu do składów drużyn, Czy to jest aktualne, bo część drużyn mających w składach zawodników którzy zaliczyli zera w 1 meczu pucharowym nie ma obniżonych parametrów meczowych/formy tych piłkarzy a część drużyn ma  _________________ Bird jr =AFC Halifax= |
|
Powrót do góry |
|
 |
gzew Administrator

|
Wysłany: Czw Sty 11, 2007 15:09 Temat postu: |
|
|
Jesli chodzi o odejmowanie punktów za ten mecz to mozna tego zawodnika ująć jako "niesklasyfikowany". Niestety mecz sie nie odbył i nie ujałem takiej sytuacji jeśli chodzi o zaliczanie wystepu i odejmowanie wskaźnika a nie będe zmieniał skryptów przy "każdej sile wyższej".
Jeśli chodzi o wgląd na składy to chyba nie jest to do końca przygotowane więc nie całkiem wiarygodne. Może do soboty zdążę to zrobić to tak, żeby było wiarygodne.
Mozliwe, że jest jeszcze jakis "feler" ale moge to sprawdzić i ewentualnie naprawić tylko po podaniu konkretnego przykładu.
Nie jestem w stanie przeanalizowac każdej drużyny i jego zawodników ale każdy swoją druzyne powinien sprawdzić i dać znać o nieprawidłowościach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
chulej Podawacz Piłek

|
Wysłany: Czw Sty 11, 2007 21:37 Temat postu: |
|
|
mam pytanie. czy drużyna B ma może awansować do 2 ligi? bądź z 4 ligi do 3? |
|
Powrót do góry |
|
 |
gzew Administrator

|
Wysłany: Pią Sty 12, 2007 05:42 Temat postu: |
|
|
Nie - drużyny B są po to aby w III lidze nie grały kompy. Zgodnie z tym co powiedziałem kiedyś najlepszego zawodnika z druzyny B mozna będzie wstawić do składu pierwszej drużyny. W przyszłości co będzie z druzynami B nie wiem bo zależy to ilości grających. Drużyny B zawsze będą traktowane jako uzupełnienie składów lig. Teraz o tym czy druzyna gra w III czy IV lidze decydowała kolejność zgłoszeń. Ewentualnie mozna pomysleć o awansie jedynie z IV do III ligi przy czym pierwszeństwo w awansie do III ligi będą miały pierwsze drużyny, które wykażą się 100% frekwencją. |
|
Powrót do góry |
|
 |
merritt Administrator

|
Wysłany: Pią Sty 12, 2007 07:52 Temat postu: |
|
|
no też myśl, że drużyny B nie powinny awansować. ewentualnie liczba zdobytych punktów może decydować o tym, którą pierwszą się rozwiąże jak będzie brakowało miejsc dla innych.
ps. bardzo fajne tabelki gzew. przejrzyste i dużo lepsze pod względem graficznym. aż się przyjemnie ogląda.
ale mam dalej postulat, żeby, o ile to możliwe, po wejściu do składu drużyny można było zobaczyć nicka managera. |
|
Powrót do góry |
|
 |
gzew Administrator

|
Wysłany: Pią Sty 12, 2007 11:43 Temat postu: |
|
|
ok. zaraz to będzie |
|
Powrót do góry |
|
 |
macias Trampkarz

|
Wysłany: Sob Sty 13, 2007 13:50 Temat postu: |
|
|
Nie chce nic mowic, ale juz od 5 minut trwa 1 mecz, a tu mozna jeszcze typowac!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
macias Trampkarz

|
Wysłany: Sob Sty 13, 2007 13:52 Temat postu: |
|
|
Heh to sie nazywa profeska!!2 minutki i wszystko jest ok!!Brawo Gzew:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
skuti Podawacz Piłek

|
Wysłany: Sob Sty 13, 2007 16:05 Temat postu: |
|
|
Mam pytanie czy w meczach pucharowych dziala typowanie indeksowe ?
Bo mam wrazenie ze nie dziala i tego jestem pewien na 100% w zeszlym tygodniu bylo tak samo ale moglem niepamietac czy tak ustawilem moich zawodnikow ale teraz jestem pewien ze kolejnosc jest inna. _________________ NEWCASTLE ALBATROS |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sob Sty 13, 2007 16:05 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |