Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MacGregor Podawacz Piłek

|
Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 21:50 Temat postu: Mecze towarzyskie... |
|
|
Gzew > dwie sprawy
Czy mecze towarzyskie mają wpływ na np. parametry piłkarzy (doświadczenie, parametr meczowy, itp) lub drużynowy ranking punktów ???
Czy są rozgrywane równocześnie z najbliższą pucharową kolejką ???
Przy okazji > mała pomyłka w tabeli IIIb.
Mecz 6.kolejki pomiędzy drużynami FC Birmingham a Drwale Forest Green B zakończył się bezbramkowym remisem, a nie jak ujęto w odnośniku "terminarz i wyniki" oraz tabeli zwycięstwem Drwali. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 21:50 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
gzew Administrator

|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 11:21 Temat postu: |
|
|
Mecze towarzyskie zaczną sie po rozegraniu II rund PG, to wszystko co widnieje jako planowane mecze zostanie skasowane.
Mecze będą rozgrywać drużyny, które odpadły w pucharze. Pomyślę nad dodatkowymi terminami tylko dla meczy towarzyskich.
Co do parametrów w meczach towarzyskich to w tym sezonie nie będą się liczyły do punktacji a od przyszłego sezonu można nad tym pomyśleć.
Jeśli chodzi o wynik meczu to zostanie poprawiony, wiem gdzie był błąd ale zapomniałem to zmienic przed podsumowaniem niedzielnej kolejki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
merritt Administrator

|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 12:15 Temat postu: |
|
|
wydaje mi się, że punkty z meczów towarzyskich powinny być liczone tak jak pucharowe. zapobiegnie to takim sytuacjom jak z Chulejem w zeszłym sezonie, gdzie jako finalista z poprzedniego miał taką drużynę, że wygrywał nawet mając 5 czy 7 punktów mniej. poza tym premiowałoby to aktywnych managerów a nie zaglądających tu raz w tygodniu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
gzew Administrator

|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 13:22 Temat postu: |
|
|
merritt napisał: | wydaje mi się, że punkty z meczów towarzyskich powinny być liczone tak jak pucharowe. zapobiegnie to takim sytuacjom jak z Chulejem w zeszłym sezonie, gdzie jako finalista z poprzedniego miał taką drużynę, że wygrywał nawet mając 5 czy 7 punktów mniej. poza tym premiowałoby to aktywnych managerów a nie zaglądających tu raz w tygodniu. |
Poczekam na to co jeszcze ktoś w tym temacie powie ale z drugiej strony nie mam za bardzo czasu na zmiany - dopiero od początku października będę mógł coś zrobić.
Dodam jeszcze że sytuacja jak z chulejem się nie powtórzy bo sposób obliczania parametrów na nowy sezon ograniczał ilość punktowanych meczy do 34. |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam Trampkarz

|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 16:09 Temat postu: |
|
|
Punkty w meczach towarzyskich powinny być liczone, ale moim zdaniem nie tak samo jak w pucharze. Powinny bycz dzielone naprzykład przez 0,7 aby ci co zostają w pucharze mogli sie bardziej rozwijac poprzez wiekszą range meczy... Takie jest moje skromne zdanie  _________________ ROW Rybnik & FC Liverpool |
|
Powrót do góry |
|
 |
Artek Podawacz Piłek

|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 22:21 Temat postu: |
|
|
A ja się z Wami nie zgodzę. M<ecze pucharowe nie powinny mieć względu na forme i parametry piłkarzy. Nie każdy ma czas je grać. Trzeba się starać, żeby jak najdłużej grać w pucharze i te zespoły powinny być właśnie lekko premiowane.
Tak było zawsze i nie widzę przyczyny dla której warto byłoby to zmieniać. _________________ ..::Apache Wigan::.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
merritt Administrator

|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 15:26 Temat postu: |
|
|
Artek napisał: | Mecze pucharowe nie powinny mieć względu na forme i parametry piłkarzy. Nie każdy ma czas je grać. |
eh Apaczu, obyś znalazł czas choć na ligę
Artek napisał: | Trzeba się starać, żeby jak najdłużej grać w pucharze i te zespoły powinny być właśnie lekko premiowane. |
lekko tak, ale jeżeli miałoby być tak, że jedna drużyna zagra w pucharach 4 mecze a inna 12 to różnica robi sie za duża (zakładając normalne liczenie punktów bo nie wiem do końca jak to liczy Gzew z tymi 34 meczami). |
|
Powrót do góry |
|
 |
Artek Podawacz Piłek

|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 22:15 Temat postu: |
|
|
Cholipa wkradł mi się mały błąd - oczywiście w pierwszym zdaniu miałem na myśli mecze towarzyskie.
Mam nadzieję, że Gzew tak to teraz przemyślał, że takowych różnic nie będzie. A co do grania meczy towarzyskich i ich wpływu na formę zawodników, to podtrzymuję swoje zdanie - nie powinny one być brane pod uwagę. _________________ ..::Apache Wigan::.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
taavi Podawacz Piłek

|
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 11:27 Temat postu: |
|
|
Co z tym towarzyskim w 5 terminie? Będzie zestaw ? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
gzew Administrator

|
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 14:07 Temat postu: |
|
|
Sory nie sprawdzałem bo wydawało mi sie że jest. Będzie dzisiaj po południu - sprawdzałem zestaw jest tylko jest błąd w skrypcie ale po południu będzie ok |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 14:07 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |