Forum Gzewliga Strona Główna Gzewliga
Wirtualny Manager Piłkarski

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Mecze towarzyskie...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Gzewliga Strona Główna -> Sprawy Organizacyjne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MacGregor
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

PostWysłany: Sro Wrz 05, 2007 21:50    Temat postu: Mecze towarzyskie... Odpowiedz z cytatem

Gzew > dwie sprawy

Czy mecze towarzyskie mają wpływ na np. parametry piłkarzy (doświadczenie, parametr meczowy, itp) lub drużynowy ranking punktów ???
Czy są rozgrywane równocześnie z najbliższą pucharową kolejką ???

Przy okazji > mała pomyłka w tabeli IIIb.
Mecz 6.kolejki pomiędzy drużynami FC Birmingham a Drwale Forest Green B zakończył się bezbramkowym remisem, a nie jak ujęto w odnośniku "terminarz i wyniki" oraz tabeli zwycięstwem Drwali.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 21:50    Temat postu:

Powrót do góry
gzew
Administrator
Administrator

PostWysłany: Czw Wrz 06, 2007 11:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mecze towarzyskie zaczną sie po rozegraniu II rund PG, to wszystko co widnieje jako planowane mecze zostanie skasowane.
Mecze będą rozgrywać drużyny, które odpadły w pucharze. Pomyślę nad dodatkowymi terminami tylko dla meczy towarzyskich.
Co do parametrów w meczach towarzyskich to w tym sezonie nie będą się liczyły do punktacji a od przyszłego sezonu można nad tym pomyśleć.
Jeśli chodzi o wynik meczu to zostanie poprawiony, wiem gdzie był błąd ale zapomniałem to zmienic przed podsumowaniem niedzielnej kolejki.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
merritt
Administrator
Administrator

PostWysłany: Czw Wrz 06, 2007 12:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wydaje mi się, że punkty z meczów towarzyskich powinny być liczone tak jak pucharowe. zapobiegnie to takim sytuacjom jak z Chulejem w zeszłym sezonie, gdzie jako finalista z poprzedniego miał taką drużynę, że wygrywał nawet mając 5 czy 7 punktów mniej. poza tym premiowałoby to aktywnych managerów a nie zaglądających tu raz w tygodniu.
Powrót do góry
gzew
Administrator
Administrator

PostWysłany: Czw Wrz 06, 2007 13:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

merritt napisał:
wydaje mi się, że punkty z meczów towarzyskich powinny być liczone tak jak pucharowe. zapobiegnie to takim sytuacjom jak z Chulejem w zeszłym sezonie, gdzie jako finalista z poprzedniego miał taką drużynę, że wygrywał nawet mając 5 czy 7 punktów mniej. poza tym premiowałoby to aktywnych managerów a nie zaglądających tu raz w tygodniu.

Poczekam na to co jeszcze ktoś w tym temacie powie ale z drugiej strony nie mam za bardzo czasu na zmiany - dopiero od początku października będę mógł coś zrobić.
Dodam jeszcze że sytuacja jak z chulejem się nie powtórzy bo sposób obliczania parametrów na nowy sezon ograniczał ilość punktowanych meczy do 34.
Powrót do góry
adam
Trampkarz
Trampkarz

PostWysłany: Czw Wrz 06, 2007 16:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Punkty w meczach towarzyskich powinny być liczone, ale moim zdaniem nie tak samo jak w pucharze. Powinny bycz dzielone naprzykład przez 0,7 aby ci co zostają w pucharze mogli sie bardziej rozwijac poprzez wiekszą range meczy... Takie jest moje skromne zdanie Smile
Artek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

PostWysłany: Czw Wrz 06, 2007 22:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja się z Wami nie zgodzę. M<ecze pucharowe nie powinny mieć względu na forme i parametry piłkarzy. Nie każdy ma czas je grać. Trzeba się starać, żeby jak najdłużej grać w pucharze i te zespoły powinny być właśnie lekko premiowane.
Tak było zawsze i nie widzę przyczyny dla której warto byłoby to zmieniać.
merritt
Administrator
Administrator

PostWysłany: Pią Wrz 07, 2007 15:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Artek napisał:
Mecze pucharowe nie powinny mieć względu na forme i parametry piłkarzy. Nie każdy ma czas je grać.

eh Apaczu, obyś znalazł czas choć na ligę Wink

Artek napisał:
Trzeba się starać, żeby jak najdłużej grać w pucharze i te zespoły powinny być właśnie lekko premiowane.

lekko tak, ale jeżeli miałoby być tak, że jedna drużyna zagra w pucharach 4 mecze a inna 12 to różnica robi sie za duża (zakładając normalne liczenie punktów bo nie wiem do końca jak to liczy Gzew z tymi 34 meczami).
Powrót do góry
Artek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

PostWysłany: Pią Wrz 07, 2007 22:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cholipa wkradł mi się mały błąd - oczywiście w pierwszym zdaniu miałem na myśli mecze towarzyskie. Smile
Mam nadzieję, że Gzew tak to teraz przemyślał, że takowych różnic nie będzie. A co do grania meczy towarzyskich i ich wpływu na formę zawodników, to podtrzymuję swoje zdanie - nie powinny one być brane pod uwagę.
taavi
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

PostWysłany: Czw Lis 15, 2007 11:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co z tym towarzyskim w 5 terminie? Będzie zestaw ?
Administrator
Administrator

PostWysłany: Czw Lis 15, 2007 14:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sory nie sprawdzałem bo wydawało mi sie że jest. Będzie dzisiaj po południu - sprawdzałem zestaw jest tylko jest błąd w skrypcie ale po południu będzie ok
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Czw Lis 15, 2007 14:07    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Gzewliga Strona Główna -> Sprawy Organizacyjne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: