Forum Gzewliga Strona Główna Gzewliga
Wirtualny Manager Piłkarski

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

NOWA GZEWLIGA
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Gzewliga Strona Główna -> Sprawy Organizacyjne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gzew
Administrator
Administrator

PostWysłany: Czw Lis 25, 2010 18:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Crewe Dynamits i Manchester Blockers to drużyny moich dzieci, które już nie typują kilka sezonów, typuje za nie komputer - kiedyś pisałem o tych "specjalnych" typach. Może być tak w tym sezonie że West Win będzie tak typował bo dzisiaj rano zgłosił chęć odejścia ale za późno na zmiany.
Crewe Dynamits było 2 w 2a i to była ... przykra niespodzianka dla mnie, że na tych specjalnych typach tak dobrze to wyszło.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Reklama

Wysłany: Czw Lis 25, 2010 18:06    Temat postu:

Powrót do góry
merritt
Administrator
Administrator

PostWysłany: Czw Lis 25, 2010 22:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Heh, co zdanie to zła wiadomość. Drużyny, które uważałem za solidnych ligowców to komputery o "specjalnych" typach. Mam nadzieję, że nie ma zbyt dużo więcej takich niespodzianek.
Jeżeli chodzi o drużynę Zebe to mam nadzieję, że to żart bo nie wyobrażam sobie tej gry bez niego. Ręce mam tylko dwie ale jest w tej grze kilka drużyn, bez których udziału czułbym się jak bez jednej z nich. I West Win bez wątpienia należy do tego grona. Najgorsze jest jednak to, że skoro Zebe jest bliski takiej decyzji to nie może być z nami dobrze. Musimy coś wykombinować Panowie.
Pomysł mam taki. Zróbmy zrzutkę na informatyka, który zrobi profesjonalnie graficznie tą stronkę. Począwszy od fajnych grafik i przejrzystości na stroni głównej po grafiki podczas meczów live i rozbudowanie profilu drużyny. Żona ma znajomego, który robi takie rzeczy więc jak będzie zainteresowanie to mogę podpytać o cenę. No chyba, że ktoś ma lepsze dojścia to proszę bardzo. Jak wszystko będzie zrobione na tip top to zrobimy małą kampanię medialna i powinno być znacznie lepiej. Ruszy się gra to i forum się ruszy bo zachowujemy się tu jak stare ramole i upadło wszystko.

ps. Premiership jest w tym sezonie wyjątkowo nieprzewidywalna więc na "specjalnych" typach można było jak widać daleko zajechać. Pokazuje to też w pewnym stopniu losowość tej gry, która ma tak swoje plusy jaki i minusy. Ja ostatnio odczuwam minusy bo drugi sezon z rzędu kończę sezon daleko z drugim wynikiem pod względem zdobytych punktów. ale szczęście w prawdziwej piłce też trzeba mieć.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
gzew
Administrator
Administrator

PostWysłany: Pią Lis 26, 2010 09:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Te dwie drużyny w 2 lidze to była konieczność uzupełnienia składów, Manchester Blockers w 8 sezonie przez większość czasu typował.
Co do uwag na temat wyglądu strony to pogadaj z tym znajomym i daj znać to przemyślę to.
Można zrobic to też tak, że dajcie projekt np w wordzie a ja to potem zrobię
Powrót do góry
zebe
Ekspert Polsatu
Ekspert Polsatu

PostWysłany: Pią Lis 26, 2010 19:19    Temat postu: Odejście Odpowiedz z cytatem

Tak się składa, że od paru sezonów nosiłem się z odejściem z tej "gry". Gzew o tym wiedział. Ostatni sezon był już jednak dla mnie męczarnią. Typowałem w kratkę. Czasami nie było moich typów, czasami były komputerowe, czasami moje. Dla mnie ta formuła się przeżyła. Nie mam pretensji do Gzewa, bo robi, co może i na ile potrafi. O ile z początku dyskutowaliśmy nad kształtem Gzewligi i ewentualnych , nowych rozwiązań, to od pewnego czasu ta dyskusja zamarła. Gzew nic więcej nie jest w stanie wymyślić. To też nie zarzut. To ocena sytuacji. Brak nowych graczy, brak ciekawych rozwiązań, brak dobrej szaty graficznej, statystyki za którymi nic nie idzie, zamącenie strony głównej, opcje, które nie przekładają się na logikę gry, to wszystko powoduje, że z każdym kolejnym sezonem staje się z mniej ciekawie.
Dziś typerów są dziesiątki, by nie powiedzieć, setki w sieci. Panuje pewna konkurencja. Dotychczasowa formuła Gzewligi się wyczerpała. Gzew usiadł na laurach. Gzew nie myśli biznesowo. Gzew chce się bawić na poziome gimnazjum.
Jeżeli już się płaci za serwer, to trzeba myśleć biznesowo. Trzeba mieć pomysł. Podstawy są. Połączenie typera z elementami managerskimi. jeżeli nie będzie świeżej myśli, to ta zabawa umrze.

Dobrze Merritt kombinujesz. To pierwszy krok w dobrą stronę. Brak jednak logicznego scenariusza.

Na sam koniec chciałbym napisać, że pożegnałem się z Wami, moimi druhami od lat.
Gzew moje pożegnanie wykasował. Nie rozumiem dlaczego.

Myślę, że moja decyzja zrobi "dobrze" tej grze i nam , uczestnikom. Jeżeli będzie w tym temacie dyskusja, to będę w niej uczestniczył.

Powrotu do "starej" Gzewligi dla mnie nie ma.

Pozdrawiam wszystkich.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
merritt
Administrator
Administrator

PostWysłany: Sob Lis 27, 2010 12:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kolega, który tworzy profesjonalne stronki twierdzi, że koszt zrobienia takiego czegoś to 500-1000 zł. rozmowa była telefoniczna i nie widział tej stronki stąd spory rozstrzał cenowy. jeżeli jednak mielibyśmy nawiązaną współpracę z firmą bukmacherską to myślę, że stronkę zrobiliby na swój koszt zgodnie z naszym pomysłem umieszczając swoje banery. brak chętnych również nie byłby naszym problemem. jeżeli jednak nikt nie byłby zainteresowany współpracą, moglibyśmy skorzystać z usług studenta informatyki, który zrobiłby to wszystko pewnie taniej.

czy w ogóle byliby chętni do partycypowania w kosztach tworzenia stronki samemu?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
gzew
Administrator
Administrator

PostWysłany: Sob Lis 27, 2010 16:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja się nigdy nie interesowałem tym czy można zarobić. Jeśli będziesz miał jakieś bliższe informacje to można pomysleć
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Sob Lis 27, 2010 16:53    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Gzewliga Strona Główna -> Sprawy Organizacyjne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Strona 6 z 6
Skocz do: